ارز دیجیتال مینا (MINA)، سبک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین بلاک چین جهان!

  • مقدمه:

دنیای وسیع فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال مملو از پروژه‌هایی است که هر یک به نوعی در حال پیشرفت دادن این دنیای گسترده هستند. پروژه‌ای که در این مقاله می‌خواهیم به معرفی آن بپردازیم پروتکل مینا (Mina protocol) است که توکن حاکمیتی آن نیز مینا (MINA) نام دارد. پروژه‌ای با بلاک‌چین فوق‌العاده سبک که یکی از اهداف اصلی خود را فراهم آوردن دسترسی همه جامعه به سیستم‌های پرداخت امن و شفاف عنوان کرده‌است.  در ادامه صفر تا صد این پروژه محبوب بلاک‌چینی و رمزارز مینا (MINA) را بررسی خواهیم کرد. پس تا انتهای مطلب با دراگون موبایل همراه باشید.

 

  • ارز دیجیتال مینا (MINA) چیست؟

ارز دیجیتال مینا (MINA) بلاک چینی است که برای کاهش نیازهای محاسباتی به منظور اجرای موثرتر DApp(Decentralized Application) ها ساخته شده است. اما مهم‌ترین ویژگی آن این است که بدون تاثیر تعداد تراکنش‌های انجام شده در شبکه، اندازه آن ثابت و تنها 22 کیلوبایت است؛ یعنی به اندازه تنها چند توئیت که دسترس‌‌پذیری آن را با تقریبا هر دستگاهی امکان‌پذیر می‌کند. به همین علت است که شعار این بلاک‌چین سبک‌ترین بلاک‌چین جهان بودن است. این پروژه در اکتبر 2020 از پروتکل Coda به Mina تغییر نام داد.

 

*هم اکنون مقاله آشنایی با پروژه‌های دائو (DAO) را در سایت دراگون موبایل بخوانید*

  • بنیانگذاران پروتکل مینا (Mina Protocol) چه کسانی هستند؟

پروتکل مینا (Mina Protocol) توسط تیم O(1) Labs در سال 2017 ساخته شد. این تیم در ابتدا شامل ایوان شاپیرو (Ivan Shapiro) و آیزاک مکلر (Izaac Meckler) که هر دو مهندس کامپیوتر بودند می‌شد. ایوان و آیزاک در سال 2017 در آمریکا شرکت O(1) Labs را تاسیس کرده و پروتکل Coda را خلق کردند. همانطور که گفته شد در سال 2020 نام این پروتکل از Coda به Mina تغییر پیدا کرد.  به غیر از این دو نفر افراد دیگری نیز در پیشرفت این بلاک‌چین سهیم بودند؛ افرادی چون: جاش سین سیناتی (Josh Cincinnati، مدیر اجرایی زی کش) ، تس رینارسون (Tess Rinearson، برنامه‌نویس و توسعه‌دهنده ارشد پروژه) ، جیل کارلسون (Jill Carlson، مشاور شرکت‌های بلاک‌چینی و همچنین مدیر شرکت Slow Ventures) و سین اینگز (Sean Inggs، مشاور حقوقی پروتکل مینا و همچنین سابقه مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری بین‌المللی).

  • پروتکل مینا (Mina Protocol) چیست و چگونه کار می‌کند؟

این پروتکل از Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Arguments of Knowledge (zk-SNARKs) یا استدلال‌های غیرتعاملی فشرده دانش صفر استفاده می‌کند؛ یک فناوری رمزنگاری که به افراد امکان می‌دهد بدون افشای اطلاعات خود ، آنها را تایید کنند. به طور مثال هنگامی که قصد دارید در یک شبکه اجتماعی حسابی بسازید که نیاز با اطلاعات خصوصی شما مانند شماره تلفن دارد، با استفاده از روش اثبات دانش صفر (Zero-Knowlege Proof) یا به اختصار ZKP شما می‌توانید بدون افشای این اطلاعات احراز هویت کرده و حساب خود را بسازید. و یا هنگامی که قرار است با استفاده از اطلاعات بسیار مهم‌تری مثل کد ملی وارد یک سایت شوید. باز هم با روش اثبات دانش صفر بدون افشای خود اطلاعات میتوان احراز هویت خود را انجام داد.

درواقع در این روش اثبات کننده اطلاعات را دارد اما قصد فاش کردن آن را ندارد و تایید کننده نیز بدون اینکه اطلاعات اصلی را دریافت کند با اطلاعات دیگری تایید فرد را انجام می‌دهد. این روش رمزنگاری در حوزه امنیت سایبری می‌تواند بسیار کاربردی باشد. علاوه بر این حجم تنها 22 کیلوبایتی بلاکچین آن، دستری پذیری و تمرکززدایی در شبکه را بسیار بالا می‌برد.

*هم اکنون مقاله معرفی رمزارز ایپ کوین (Ape Coin) را در سایت دراگون موبایل بخوانید*

  • ارز دیجیتال مینا (MINA) در چه صرافی‌‌هایی لیست شده‌‌است؟

این رمزارز در حال حاضر در صرافی‌های بایننس (Binanceکوینکس (CoinExGate.io، OKEx و Kraken لیست شده‌است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *