dragonmobile.ir

شاخص ترس و طمع چیست؟

مقدمه:

بدون شک تا کنون با اصطلاح 《 شاخص ترس و طمع 》در بازار کریپتو مواجه شده‌اید؛ اما آیا میدانید این شاخص دقیقا چیست و بر چه اساسی تعیین می‌شود؟ در این مقاله قصد داریم شما را با این اندیکاتور مهم آشنا کنیم. پس تا انتهای مقاله با دراگون موبایل همراه باشید.

dragonmobile.ir

شاخص ترس و طمع چیست؟

هر زمان که بحث سرمایه‌گذاری و معاملات مالی در میان باشد، نمی‌توان از فاکتور احساسات خصوصاً ترس و طمع غافل شد. رفتار بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌‌گذاران در بازار‌ ارز ‌دیجیتال، بر مبنای احساسات است. معامله‌گران ممکن است در زمانی احساس رشد در بازار کنند و طمع آنها به خرید افزایش پیدا کند، و یا در بازار نزولی ترس آنها را فراگرفته و از هر فرصتی برای فروش دارایی های خود استفاده کنند. بر همین اساس شاخص ترس و طمع (Fear and Greed) می‌تواند احساسات متفاوت معامله‌گران را در قالب اعداد و به صورت کمی نشان دهد.
این شاخص به صورت یک عدد در بازه صفر تا ۱۰۰ تعیین می‌شود؛ هر چه عدد به صفر نزدیک‌تر باشد، ترس معامله‌گران شدیدتر، و هرچه این عدد به ۱۰۰ نزدیک‌تر شود، نشان دهنده طمع بالا برای خرید است.

فومو(Fomo) و فاد(Fud) یعنی چه؟

این دو اصطلاح در دنیای کریپتو ارتباط مستقیم با عواطف انسانی دارد. فومو(FOMO) به معنای ترس از دست دادن و حالتی است که قیمت یک رمزارز صعودی شده و معامله‌گران برای اینکه از فرصت خرید جا نمانند یا به اصطلاح فرصت سرمایه‌گذاری را از دست ندهند، اقدام به خرید می‌کنند. اصطلاح فاد(FUD) روی دیگر سکه و به معنی شک و تردید در سرمایه‌گذاری و معامله‌گری است. همانطور که گفته شد، این دو عامل انسانی مهم قطعا در شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال تاثیر مستقیم دارند.

 

چگونگی ایجاد شاخص ترس و طمع:

این شاخص را CNNMoney در سال 2012 ایجاد کرد و به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه اندازه گیری می‌شود. فلسفه توسعه این اندیکاتور، این بود که ترس و طمع روی این که سرمایه‌گذار در یک زمان مشخص، تا چه حد تمایل دارد برای یک سهام پول پرداخت کند، تاثیر می‌گذارد. در اصل، CNNMoney شاخص ترس و طمع را در جهت تجزیه و تحلیل احساسات حاکم بر بازار بورس و سهام ایجاد کرد. سپس سایت Alternative.me نسخه شخصی سازی شده خود را متناسب با بازار رمز ارزها توسعه داد. این سایت هر روز مقدار این شاخص را محاسبه و منتشر میکند(با کلیک بر روی آدرس سایت می‌توانید به صفحه مورد نظر دسترسی داشته باشید).

 

اجزای شاخص ترس و طمع:

در واقع این شاخص مهم، با ترکیب اطلاعات ۶ عامل مختلف محاسبه می‌شود. هر عامل درصد تاثیر مختص خود را دارد و درنهایت شاخص به دست می‌آید. یک نکته بسیار قابل توجه اینست که در حال حاضر این عوامل صرفا مختص بیت‌کوین است و رمزارزهای دیگر فعلا در شاخص دخیل نیستند. البته خبرهایی مبنی بر اینکه درآینده اطلاعات رمزارزهای دیگر هم تاثیر داده شود نیز به گوش می‌رسد.

  • نوسانات قیمتی (Volatility) (25%) : این عامل ارزش فعلی بیت کوین را با میانگین قیمتی 30 و 90 روز گذشته آن مقایسه و  از آن برای محاسبه میزان ترس بازار استفاده می‌شود.
  • مومنتوم و حجم بازار (Market Momentum/Volume) (25%) : حجم معاملات فعلی بیت کوین و مومنتوم بازار با مقادیر میانگین ​​30 و 90 روز گذشته مقایسه شده و سپس با یکدیگر ترکیب می‌شوند. خرید مداوم با حجم زیاد نشان‌دهنده احساس مثبت یا طمع در بازار است.
  • شبکه‌های اجتماعی (Social Media) (15%) : تعداد پست‌هایی که با هشتگ‌های متفاوت برای هر کوین در توییتر منتشر می‌شود و سرعت بازخوردهایی که برای هر پست در یک بازه‌ی زمانی مشخص دریافت می‌شود از عوامل این فاکتور شاخص هستند. عموما، میزان تعامل غیرمعمول، پی‌درپی و زیاد، بیش از ترس، به طمع حاکم بر بازار اشاره دارد. 
  • *نظرسنجی‌ها (Surveys) (15%) : با برگزاری متوالی نظرسنجی ها در سایت strawpoll.com و آگاهی مستقیم از احساسات سرمایه‌گذاران و معامله‌گران می‌توان برآورد کلی خوبی را به دست آورد. *البته این بخش مدتی‌ است که متوقف شده است.
  • دامیننس و تسلط بیت کوین (Dominance) (10%) : تسلط یک کوین، سهم یک ارز دیجیتال از کل بازار را نشان می‌دهد. به خصوص افزایش تسلط ارزش بازار بیت کوین ناشی از ترس و در نتیجه کاهش سرمایه‌گذاری بیش از حد بر روی آلت‌کوین‌ها است و در واقع بیت کوین به پناهگاه امن ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. از طرف دیگر، هنگامی که تسلط بیت کوین کم می‌شود، مردم با سرمایه گذاری بر روی آلت کوین های پر خطرتر، حریص‌تر می‌شوند و رویای شانس خود را در حرکت صعودی بزرگ بعدی می‌بینند.
  • ترندهای جستجو در گوگل (Trends) (10%) : با مشاهده داده‌های جستجو گوگل ترند (Google Trends) برای جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با بیت کوین، این شاخص می‌تواند دیدگاهی را درباره احساسات حاکم بر بازار ارائه دهد. برای مثال، افزایش جستجوی “Bitcoin Scam به معنای کلاهبرداری بیت کوین” میتواند نشانگر فراگیری هراس در بازار باشد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *